Guvernul examinează o nouă metodologie de finanțare a învățământului superior

  • 08 Iunie 2018 10:55
Guvernul examinează o nouă metodologie de finanțare a învățământului superior

O nouă metodologie de finanțare a învățământului superior este examinată de Guvern. Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, suma alocată în bugetul de stat pentru finanțarea standard a instituțiilor publice de învățământ superior ar urma să fie constituită din finanțarea de bază, finanțarea de performanță și fondul de rezervă. Alocarea banilor publici se va face per student înmatriculat la buget.

De asemenea Regulamentul-cadru privind organizarea admiterii pentru anul universitar 2018-2019 prevede că locurile la licență vor fi oferite pe domenii de formare profesională, și nu pe specialități, cum era anul trecut. Astfel, universitățile vor putea forma grupe de cel puțin 15 persoane.

O altă modificare în admiterea 2018 este faptul că ministerul nu va stabili perioade de depunere a actelor, respectând autonomia universitară.

Universitățile urmează să-și planifice perioadele de admitere în funcție de finalizarea examenelor de bacalaureat și a sesiunilor proprii de examene.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău