Guvernul din regiunea Kashmirul indian a introdus restricții asupra nunților excesive și extravagante

  • 22 Februarie 2017 12:57
Guvernul din regiunea Kashmirul indian a introdus restricții asupra nunților excesive și extravagante

Guvernul din regiunea Kashmir, administrată de autoritățile din India, a introdus restricții privind organizarea nunților excesive și extravagante.

Părinții miresei nu pot invita mai mult de 500 de invitați, în timp ce numărul de invitați permis pentru mire a fost limitat la 400 de persoane. Guvernul local a precizat, de asemenea, că nu pot fi servite mai mult de șapte feluri de mâncare pentru a se "asigura că nu se va face risipă de alimente".

Un parlamentar a propus un proiect de lege pentru a fi impuse interdicții similare în toată India. Nunțile sunt scumpe în Kashmir, iar ospățul tradițional de la o nuntă, cunoscut pe plan local sub denumirea de Wazwan, include o serie de preparate de mâncare vegetariene și nevegetariene. Guvernul local a precizat că ordinul, care va intra în vigoare la 1 aprilie, a fost emis ca răspuns la sesizările publice referitoare la extravaganță, risipă și zgomot nedorit. Nunțile sunt scumpe, de asemenea, și în alte regiuni ale Indiei, iar mulți oameni cheltuiesc generos pe mâncăruri, haine și distracții.

În luna noiembrie anul trecut, nunta care a durat cinci zile a Brahmaniei, fiica omului de afaceri G Janardhana Reddy, fost ministru în statul Karnataka, a costat aproximativ cinci miliarde de rupii (74 de milioane de dolari) și a generat un val de proteste, în timp ce milioane de indieni luptau sa facă față unei crize generată de disponibilul de lichidități.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău