Guvernul din Grecia a stabilit o amendă lunară de 100 de euro pentru persoanele nevaccinate anti-COVID cu vârsta peste 60 de ani

  • 13 Ianuarie 19:39
Guvernul din Grecia a stabilit o amendă lunară de 100 de euro pentru persoanele nevaccinate anti-COVID cu vârsta peste 60 de ani

Persoanele nevaccinate cu vârsta peste 60 de ani vor fi amendate începând din 16 ianuarie cu „suma de 100 de euro pe lună”, atât timp cât nu sunt vaccinate, a anunțat joi guvernul elen, reamintind că vaccinul împotriva COVID-19 este obligatoriu pentru această grupă de vârstă, relatează AFP, citată de Agerpres.

Această decizie a fost luată deoarece „nouă din zece decese cauzate de coronavirus afectează această grupă de vârstă”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Yannis Economou, în cadrul unei conferințe de presă.

El a spus că „șapte din zece persoane intubate aveau peste 60 de ani și opt din zece nu erau vaccinate”.

„Din 16 ianuarie se vor aplica sancțiunile prevăzute de lege și se va aplica o amendă administrativă lunară de 100 de euro atât timp cât aceste persoane nu sunt vaccinate”, a spus el.

Pentru a încuraja vaccinarea împotriva COVID-19, premierul grec Kyriakos Mitsotakis a anunțat la sfârșitul lunii noiembrie că vaccinul va fi obligatoriu pentru cei peste 60 de ani, însă a lăsat termen până pe 16 ianuarie pentru ca persoanele nevaccinate să își facă o programare.

Ministrul Sănătății, Thanos Plevris, a anunțat joi, la radio, că 50 de centre de testare vor fi instalate în apropiere de tabere ale armatei, pentru a ajuta farmaciile care efectuează aceste teste PCR și antigen.

Conform datelor oficiale de la sfârșitul lunii noiembrie, aproape 67% din populația generală a Greciei a fost vaccinată, dintre care 79% adulți.

Pandemia de COVID-19 a făcut peste 21.600 de morți în Grecia, iar rata de mortalitate a crescut brusc de la începutul lunii noiembrie, mai scrie AFP.

Autoritățile sanitare elene au anunțat miercuri că 77 de persoane au murit în decurs de 24 de ore, în timp ce 670 de persoane se aflau la terapie intensivă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
10,36
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:6,69 m/s
Fri
17
Sat
20
Sun
16
Mon
12
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău