Guvernul de la Londra trimite alți 800 de militari pentru a ajuta la deblocarea cozilor de camioane de la Canalul Mânecii

  • 25 Decembrie 2020 15:58
Guvernul de la Londra trimite alți 800 de militari pentru a ajuta la deblocarea cozilor de camioane de la Canalul Mânecii

Guvernul britanic și-a intensificat eforturile de a reduce cozile de camioane care s-au format de mai multe zile în sudul Angliei după ce granițele au fost închise din cauza unei situații de urgență determinate de o nouă variantă de coronavirus, potențial mai contagioasă, relatează DPA, preluat de Agerpres.

Ministrul britanic al Transportului, Grant Shapps, a declarat joi că, dintre cei peste 2.300 de șoferi care au fost deja testați, numai trei au fost depistați pozitiv.

"Scopul nostru este ca transportatorii străini să ajungă acasă la familiile lor cât mai repede posibil", a declarat el, citat de agenția de presă PA.

Conform PA, 700 de camioane au primit până vineri permisiunea de a traversa Canalul.

Însă alte peste 5.000 de camioane rămân blocate pe câmpul aerian dezafectat Manston și pe o secțiune separată a autostrăzii M20, a mai relatat PA.

Mulți șoferi s-au plâns că încep să rămână fără mâncare și apă. De asemenea, nu există suficiente toalete.

SURSA:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău