Țara europeană care va renunța la purtarea obligatorie a măștii începând cu 1 iulie, cu excepția capitalei

  • 18 Iunie 2020 14:59
Țara europeană care va renunța la purtarea obligatorie a măștii începând cu 1 iulie, cu excepția capitalei

Măsura purtării măștilor de protecție va fi ridicată, începând cu 1 iulie, în Cehia, cu excepția capitalei, a anunțat ministrul Sănătății ceh, scrie Agerpres, citând AFP.

Introdusă la 19 martie, obligativitatea purtării măștii i-a determinat pe cehi să-și confecționeze acasă astfel de consumabile, în contextul unei grave penurii a acestui echipament de bază în această țară de 10,7 milioane de locuitori.

"Obligația generală de a purta mască facială va fi abandonată la 1 iulie 2020, cu excepția regiunilor în care situația epidemiologică este mai puțin bună", a declarat ministrul sănătății, Adam Vojtech.

Măștile vor fi în continuare obligatorii în magazine și în transportul în comun la Praga, a cărei primărie tocmai a fost paralizată, un viceprimar fiind testat pozitiv pentru COVID-19. De asemenea, măștile vor fi necesare în districtul Karvina, în nord-estul țării, unde aproape 500 de persoane legate de mina de cărbune din Darkov au fost recent testate pozitiv. 

Până în prezent, Republica Cehă a raportat 10.176 de cazuri confirmate de COVID-19, între care 333 de decese.

Plafonul pentru adunările publice se modifică de la 500 la 1.000 de participanți de la 22 iunie, a declarat Vojtech.

Cel mult 5.000 de suporteri dispersați în cinci sectoare distincte ale unui stadion vor putea să asiste la meciurile de fotbal sau la evenimente similare, potrivit autorităților.

Tot din 22 iunie vor fi eliminate restricțiile de acces în piscine sau în grădinile zoologice, precum și regulile de distanțare socială în muzee, galerii de artă și castele.

De la 1 iulie s-ar putea redeschide cluburile de noapte, iar barurile și restaurantele vor putea să funcționeze după ora 23:00.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău