Guvernul de la Kiev a aprobat semnarea unui acord privind controlul comun la frontiera cu R.Moldova

  • 04 Octombrie 2017 22:34
Guvernul de la Kiev a aprobat semnarea unui acord privind controlul comun la frontiera cu R.Moldova

Guvernul de la Kiev a aprobat miercuri Acordul privind controlul comun la frontiera de stat cu Republica Moldova. Documentul stipulează procedurile de control a persoanelor, unităților de transport, mărfurilor și obiectelor la punctele comune de trecere, potrivit INFOTAG.

Acordul vizează dezvoltarea cooperării transfrontaliere, a relațiilor de bună vecinătate și a înțelegerii reciproce privind zona comună de frontieră, precum și contracararea eficientă a migrației ilegale și a activităților ilegale.

Potrivit Guvernului ucrainean, acest sistem va îmbunătăți interacțiunea dintre serviciile de frontieră și serviciile vamale din Ucraina și Republica Moldova, va spori schimbul de mărfuri și va simplifica procedura de trecere a frontierei pentru cetățenii ambelor state.

Controlul comun va fi efectuat la punctele de trecere Criva-Mamaliga, Larga-Kelmențî, Briceni-Rossoșanî, Pervomaisk-Cucirgan, Udobnoe-Palanca-Maiaki, Giurgiulești-Reni.

Acordul este încheiat pentru o perioadă de cinci ani și este prelungit automat dacă niciuna dintre părți nu transmite o notificare scrisă cu privire la intenția de-l denunța.

Semnarea acordului ar putea avea loc vineri, în timpul vizitei prim-ministrului Ucrainei, Vladimir Groisman, la Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău