Guvernul de la Kiev a aprobat acordul privind controlul comun la granița moldo-ucraineană

  • 07 Februarie 2018 17:09
Guvernul de la Kiev a aprobat acordul privind controlul comun la granița moldo-ucraineană

Cabinetul de miniștri din Ucraina a aprobat acordul de control comun al persoanelor, mărfurilor și mijloacelor de transport care traversează frontiera moldo-ucraineană. Acordul urmează să fie ratificat și de Rada Supremă de la Kiev, a anunțat premierul Pavel Filip, în debutul ședinței de Guvern.

„Știu că suntem pregătiți să purcedem la controlul comun. Pentru noi este prioritate segmentul frontierei transnistrean. Deja la Cuciurgan-Pervomaisc avem un precedent  și nu sunt  întrebări, nu sunt probleme și s-au spulberat toate îngrijorările pe care le aveau cei din Transnistria, deși acele îngrijorări erau exprimate doar de așa-zisele autorități de acolo, atât agenții economici, cât și oamenii de rând se simt acum foarte confortabil. Să fim pregătiți de îndată ce este ratificat acest acord să purcedem la acest control comun”, a declarat Pavel Filip.

Amintim că în luna iulie a anului trecut a fost inaugurat primul punct de control comun, la Cuciurgan-Pervomaisc, pe segmentul transnistrean al frontierei moldo-ucrainene. Este  pentru prima dată după războiul de la Nistru când autoritățile moldovene efectuează controale vamale la frontiera de est a R. Moldova

Tiraspolul și Federația Rusă a protestat împotriva  controlului frontierei pe segmentul transnistrean.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău