Guvernul de la Beijing a îndemnat oamenii să își facă provizii urgente de alimente, dar nu a explicat de ce

  • 02 Noiembrie 2021 10:25
Guvernul de la Beijing a îndemnat oamenii să își facă provizii urgente de alimente, dar nu a explicat de ce

Guvernul de la Beijing îndeamnă populația să își facă rezerve alimentare și de produse de primă necesitate, pentru a face față nevoilor zilnice și situațiilor de urgență. Oamenii nu au primit explicații pentru acest apel și se tem că țara ar putea fi amenințată de lipsa alimentelor.

Un anunț în acest sens a fost postat luni seară pe site-ul Ministerului Comerțului, scrie digi24.ro.

Ministerul Comerțului face apel și la autoritățile locale să faciliteze fluxurile de aprovizionare, să monitorizeze rezervele de carne și de legume și să mențină stabilitatea prețurilor.

Apelul vine într-un moment în care China încearcă să combată reapariția unor focare sporadice de COVID-19, dar nu s-au oferit explicații clare privind motivul pentru care a fost făcut.

La începutul lui 2020, cînd China era în plină pandemie de COVID-19, lanțurile de aprovizionare au fost grav afectate de intrarea în carantină a mai multor zone din țară și de blocarea multor axe rutiere.

Odată cu apropierea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, din februarie 2022, regimul se teme de un nou val epidemiologic. De altfel, guvernul a luat în ultimele săptămâni măsuri radicale în urma apariției unor focare sporadice de COVID-19 în nordul țării. Cel puțin șase milioane de persoane au intrat în lockdown, în special în marele oraș Lanzhou, situat la 1.700 de km vest de Beijing.

Numărul cazurilor constatate rămâne totuși foarte scăzut comparativ cu bilanțurile înregistrate în restul lumii. Numai 71 de noi cazuri de contaminare au fost anunțate marți pentru ultimele 24 de ore, după 92 de cazuri luni, când s-a înregistrat cel mai ridicat bilanț de după mijlocul lui septembrie, scrie Agerpres.

China a fost lovită de asemenea în această vară de inundații care au perturbat producția agricolă și au dus la majorarea prețurilor. Schimbările climatice riscă să ducă la creșterea frecvenței acestui tip de catastrofe naturale.

China este deja primul importator mondial de produse alimentare, o situație care o face vulnerabilă la tensiuni diplomatice, cum sunt cele în desfășurare cu mari furnizori precum SUA, Canada sau Australia.

Luna trecută, prețurile la 28 de produse alimentare au crescut cu 16% comparativ cu luna precedentă, a relatat luni presa chineză, citând date oficiale.

Anul trecut, președintele Xi Jinping a făcut apel la concetățeni să economisească hrană și a denunțat risipa alimentară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău