Guvernul Chinei pare să renunță la ideea unei intervenții în Hong Kong

  • 29 Iulie 2019 20:05
Guvernul Chinei pare să renunță la ideea unei intervenții în Hong Kong

Guvernul Chinei a renunțat la intenția de a interveni direct în Hong Kong, după săptmâni întregi de proteste desfășurate acolo.

Corespondentul BBC transmite că autoritățile chineze au învinuit "personaje iresponsabile din țările occidentale" pentru tensiunile din colonie, iar violențele de acolo au fost puse în seama "câtorva radicali".
 
Yang Guang, purtătorul de cuvânt al Biroului pentru Hong Kong și Macao: "Guvernul central o sprijină ferm pe șefa executivă Carrie Lam în a conduce guvernul din Hong Kong, ca și o guvernare bazată pe lege. Guvernul central sprijină ferm poliția din Hong Kong în eforturile de a impune legea, sprijină ferm departamentele relevante ale guvernului din Hong Kong, ca și agențiile judiciare în eforturile de a-i aduce pe criminali în fața justiției".
 
Cu toate acestea, dl Yang nu a dat nici un răspuns direct la întrebarea dacă Beijingul va recurge la forță militară pentru a interveni în Hong Kong. Revendicările protestatarilor au evoluat până la cererea de implementare a unei democrații depline în Hong Kong.
Sursa: RRA
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
28,29
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:4,12 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău