Guvernul Chicu continuă demersurile de aderare la Banca Eurasiatică de Dezvoltare, fondată de Federația Rusă

  • 20 Ianuarie 2020 18:45
Guvernul Chicu continuă demersurile de aderare la Banca Eurasiatică de Dezvoltare, fondată de Federația Rusă

Premierul Ion Chicu s-a întâlnit astăzi la Guvern cu președintele Băncii Eurasiatice de Dezvoltare, Andrei Belianinov, cu care a vorbit despre procesul de examinare a cererii de intrare a Republicii Moldova în lista asociaților acestei bănci, create în 2006 de Federația Rusă și Kazahstan, potrivit unui comunicat al Guvernului.

De asemenea, s-a discutat despre unele proiecte ce ar urma să fie implementate în Rep. Moldova cu asistența financiară a BED. Între acestea – un hub agroindustrial prin care să fie achiziționată și procesată producția agricolă moldovenească.

La ședință a participat și Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov.

Amintim că la sfârșitul lunii decembrie 2019, printr-un amendament la Bugetul de stat propus de Guvern și aprobat de Parlament, s-a decis alocarea a peste 1,8 milioane de lei prevăzuți să ajungă în capitalul social al Băncii Eurasiatice de Dezvoltare. Decizia a fost criticată atunci de opoziție, iar experții au atras atenția că actualul Guvern ar dori să atragă finanțare de la această bancă, pentru proiecte cu tentă electorală, în condiții netransparente și mai puțin avantajoase.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău