Guvernul ceh a interzis exportul de alcool, în urma presiunilor venite din partea UE

  • 21 Septembrie 2012 15:52
Guvernul ceh a interzis exportul de alcool, în urma presiunilor venite din partea UE

Guvernul ceh a interzis exportul de alcool, în urma presiunilor venite din partea Uniunii Europene, după ce 23 de persoane din acea țară au murit, intoxicați cu băuturi alcoolice contrafăcute, transmite Agerpes

Guvernul ceh a interzis exportul de alcool, în urma presiunilor venite din partea Uniunii Europene, după ce 23 de persoane din acea țară au murit, intoxicați cu băuturi alcoolice contrafăcute, transmite Agerpes. Această măsură survine după ce vinerea trecută a fost interzisă comercializarea pe teritoriul ceh a alcoolului de peste 20 de grade. Decizia afectează serios producătorii de băuturi alcoolice și restaurantele, dar și statul, care va pierde în fiecare săptămână peste 5 milioane de euro, reprezentând taxele pe care nu le mai poate încasa.
Guvernul de la Praga a adoptat miercuri un set de măsuri menite să permită ridicarea acestei restricții în săptămânile următoare.
Pe lângă cele 23 de persoane care și-au pierdut viața, alte 30 sunt spitalizate în urma consumului de alcool contrafăcut. Până în prezent 30 de persoane au fost inculpate, 13 fiind plasate în arest preventiv.
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Mon
15
Tue
12
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău