Guvernul britanic se pregătește de administrarea celei de-a treia doze de vaccin antiCovid pentru persoanele de peste 50 de ani

  • 02 August 2021 18:33
Guvernul britanic se pregătește de administrarea celei de-a treia doze de vaccin antiCovid pentru persoanele de peste 50 de ani

Guvernul britanic intenționează să înceapă administrarea unei a treia doze de vaccin anticoronavirus în cazul persoanelor de peste 50 de ani începând din septembrie, a informat luni cotidianul The Daily Telegraph, citat de EFE, potrivit Agerpres.

Pe fondul temerilor că protecția oferită de vaccin ar putea să scadă, autoritățile doresc să administreze o a treia doză pentru circa 32 de milioane de britanici, ritmul de vaccinare fiind de 2,5 milioane de persoane pe săptămână.

La acest program, potrivit The Daily Telegraph, vor participa aproximativ 2.000 de farmacii, pentru ca medicii și personalul din domeniul sănătății să se poată concentra asupra pacienților care suferă de afecțiuni care nu au legătură cu coronavirusul.

Tuturor persoanelor de peste 50 de ani și persoanelor considerate vulnerabile li se va oferi posibilitatea de a se vaccina cu o a treia doză. Potrivit ultimelor cifre oficiale, Regatul Unit a vaccinat cu o primă doză 88,6% din populația adultă, iar 72,5% din adulți au primit deja schema completă. (Sursa: Agerpres)

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău