Guvernul britanic modifică regulile de imigrație, după ce criza șoferilor de camion a lăsat magazinele și benzinăriile fără marfă

  • 25 Septembrie 16:25
Guvernul britanic modifică regulile de imigrație, după ce criza șoferilor de camion a lăsat magazinele și benzinăriile fără marfă

Guvernul britanic lucrează la un sistem de vize temporare pentru a soluționa criza de șoferi de camion, care a perturbat grav economia Regatului Unit. Detaliile urmează să fie prezentate duminică, potrivit BBC.

Modificarea regulilor privind imigrația va avea loc doar pentru o perioadă limitată și ar exista un plafon al numărului de angajați autorizați să intre în țară. Ar putea fi eliberate aproximativ 5.000 de vize temporare, potrivit publicației, citate de DIGI24.

Criza gravă dșoferi dcamion a dus la întreruperi în livrărildcarburanți. Unele benzinării s-au închis, iar la altels-au format cozi.
Asociația 
Transportatorilor Rutieri a estimat că Marea Britanie arnevoidaproximativ 100.000 de șoferi de vehicule grele și că criza dforță dmuncă a fost agravată atât de pandemia dCOVID-19, cât și de Brexit.

Guvernul a declarat că nu există lipsă de combustibil la rafinării și a îndemnat oamenii să nu intre în panică.

Ministrul pentru Afaceri, Greg Hands, a spus că mai puțin de 1% din stațiile de benzină au fost închise și că există „suficientă benzină disponibilă pentru utilizare normală în această perioadă a anului”.

El a 
adăugat că ieșirea Marii Britanii din UE înseamnă că guvernul îi poatajuta pbritanici să devină șoferi de vehicule grele, făcând meseria să devină mai atractivă inclusiv prin salarii mai mari.

Potrivit BBC, guvernul va anunța, de asemenea, o serie de măsuri pe termen mai lung, inclusiv instruirea mai multor persoanpentru a deveni șoferi și măsuri pentru a grăbi programarea la examenelpentru permisul dconducere.

Ministrul Transporturilor din Marea Britanie, Grant Shapps, declarase vineri că va analiza posibilitatea de a recurge la șoferii din cadrul forțelor armate pentru a putea ajuta la rezolvarea crizei de șoferi de camion, care a impus închiderea benzinăriilor și afectează aprovizionarea supermarketurilor.

Ieșirea din UE a Marii Britanii a însemnat pierderea unui uriaș rezervor de mână de lucru. Peste 50.000 de emigranți au plecat din Marea Britanie în al doilea semestru al anului trecut, potrivit unor estimări guvernamentale, iar analiștii se așteaptă la un număr și mai mare în acest an. Firmele din industria alimentară și companiile de logistică au avertizat în repetate rânduri că le lipsesc aproximativ 100.000 de șoferi de camion.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
-0,76
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Wed
9
Thu
12
Fri
13
Sat
13
Sun
12

Curs oficial BNM 26 Octombrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.3159 -0.0194
USD 17.4784 0.0059
RON 4.1072 -0.0041
UAH 0.6619 -0.0029
RUB 0.2500 0.0010
Arhivă Radio Chișinău