Guvernul britanic interzice folosirea în locațiile sale a camerelor de supraveghere produse de anumite companii chineze

  • 24 Noiembrie 19:46
Guvernul britanic interzice folosirea în locațiile sale a camerelor de supraveghere produse de anumite companii chineze

Departamentele guvernamentale ale Marii Britanii au fost instruite joi să înceteze instalarea de camere de supraveghere fabricate de companii supuse legislației de securitate din China, să deconecteze astfel de dispozitive de la rețeaua principală de calculatoare și să ia în considerare înlăturarea lor cu totul, transmite digi24.ro.

Ordinul, stabilit într-un comunicat trimis parlamentului de către ministrul biroului de cabinet Oliver Dowden, spune că decizia a fost luată ca urmare a unei analize a „actualelor și viitoarelor posibile riscuri de securitate asociate cu instalarea sistemelor de supraveghere vizuală pe proprietatea guvernului”.

„Analiza a concluzionat că, în lumina amenințării față de Regatul Unit și a capacității și conectivității tot mai mari a acestor sisteme, este nevoie de controale suplimentare”, spune Dowden.

„Departamentele astfel au fost instruite să înceteze instalarea acestor echipamente în locații sensibile, acolo unde sunt produse de companii supuse Legii Naționale a Informației a Republicii Populare China.

Având în vedere că considerațiile de securitate sunt întotdeauna cele mai importante în aceste locații, acționăm acum pentru a preveni materializarea oricărui risc de securitate”, mai transmite acesta.Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
4,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Sat
9
Sun
11
Mon
7
Tue
1
Wed
-1
Arhivă Radio Chișinău