Guvernul britanic discută taxarea companiilor care angajează muncitori din UE

  • 12 Ianuarie 2017 18:25
Guvernul britanic discută taxarea companiilor care angajează muncitori din UE

Autoritățile britanice au în vedere posibilitatea introducerii unei limite anuale a numărului de migranți veniți din țările Uniunii Europene și a unei taxe pentru firmele care angajează migranți din țările UE, a declarat ministrul britanic responsabil de imigrație Robert Goodwill.

Goodwill a susținut că o taxă pe care companiile britanice să o plătească pentru fiecare muncitor european calificat venit în Marea Britanie ar putea fi „de ajutor pentru muncitorii britanici care simt că sunt trecuți cu vederea” în favoarea migranților, scrie caleaeuropeana.ro.

Guvernul britanic ar putea introduce o taxă anuală de 1.000 de lire pentru fiecare muncitor european calificat angajat.

„În aprilie anul acesta vom introduce o taxă pentru muncitorii calificați veniți în Marea Britanie din afara UE. Dacă cineva vrea să aducă în țară un programator indian pe un contract pe o perioadă de patru ani, pe lângă taxele de viză existente va trebui să achite și o taxă de 1.000 de lire pe an. Adică, pentru un contract pe patru ani acel angajator trebuie să plătească 4.000 de lire. O măsură similară ar putea fi aplicată și muncitorilor din UE“, a explicat Goodwill, potrivit The Guardian.

Polonezii sunt cei mai numeroși imigranți din UE veniți în Marea Britanie: 883.000, potrivit datelor ONU. Aceștia sunt urmați de irlandezi (411.000), de germani (297.000) și de români (229.000).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău