Guvernul britanic a convenit asupra unui nou sistem de imigrație pe puncte. "Va pune capăt dependenței de mână de lucru de import"

  • 15 Februarie 2020 12:15
Guvernul britanic a convenit asupra unui nou sistem de imigrație pe puncte.

Miniștrii din guvernul premierului britanic Boris Johnson au convenit asupra introducerii, de la 1 ianuarie 2021, a unui sistem de imigrație bazat pe puncte, care "va fi mai simplu și mai corect, nu va crea discriminare între țări și va reda britanicilor controlul democratic al imigrației", a anunțat Downing Street, transmit Press Association și BBC, potrivit Digi24.ro.

"Premierul (Johnson) a subliniat că trebuie să demonstrăm că Regatul Unit este deschis și primește cu bucurie talente din întreaga lume, dar noul sistem va pune capăt dependenței de mână de lucru de import, ieftină și cu nivel scăzut de calificare, ceea ce va determina o diminuare generală a cifrelor imigrației", a precizat un purtător de cuvânt al executivului în cadrul unei conferințe de presă. 

Acesta nu a oferit alte detalii privind noua politică privind imigrația, menționând doar că ea va permite guvernului să controleze cine intră în Regatul Unit.

Este de așteptat ca noi informații privind acest sistem să fie prezentate săptămâna viitoare, consemnează PA.

 Noul sistem de imigrație a fost discutat la prima reuniune a cabinetului remaniat al lui Boris Johnson, remaniere ce a constat în primul rând în schimbarea ministrului finanțelor publice Sajid Javid cu unul dintre adjuncții săi, Rishi Sunak. Javid ar fi demisionat pentru că a refuzat să dea curs invitației premierului Johnson de a-și concedia consilierii.

Tot în cadrul remanierii, numărul femeilor din guvern a scăzut de la opt la șapte, iar numărul total de membri ai cabinetului a scăzut de la 32 la 26.

Luna trecută, Comitetul consultativ pentru imigrație, un organism public independent, a atenționat că înlocuirea liberei circulații cu un sistem de imigrație pe puncte după Brexit - una din prioritățile guvernului Johnson - ar putea determina o scădere a creșterii economice, fără a duce decât la o creștere limitată a nivelului de trai, mai notează Press Association.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău