Guvernul britanic a anunțat zi de sărbătoare națională pentru încoronarea regelui Charles al III-lea

  • 06 Noiembrie 2022 12:00
Guvernul britanic a anunțat zi de sărbătoare națională pentru încoronarea regelui Charles al III-lea

Guvernul britanic a anunțat o zi de sărbătoare legală pentru a marca încoronarea regelui Charles al III-lea, în luna mai, la opt luni după decesul reginei Elisabeta a II-a, relatează AFP, scrie Agerpres.ro

Ziua va fi luni, 8 mai, la două zile după ceremonia de la Westminster Abbey, a indicat Downing Street într-un comunicat.

"Încoronarea unui nou monarh este un moment unic pentru țara noastră", a declarat premierul Rishi Sunak , afirmând că speră că populația îi "va aduce un omagiu regelui Charles al III-lea prin participarea la evenimente la nivel local și național în întreaga țară".

O zi de sărbătoare legală a fost de asemenea decretată și la încoronarea Elisabetei a II-a, la 2 iunie 1953, precum și pentru funeraliile acesteia, la 19 septembrie.

Palatul Buckingham a anunțat o ceremonie "care privește spre viitor, având în același timp rădăcini în lunga tradiție și fastul monarhiei".

Potrivit presei britanice, încoronarea va avea loc în conformitate cu dorința regelui Charles al III-lea, într-un context de criză economică, ceremonia urmând să dureze mai puțin și să fie mai puțin costisitoare decât cea de la încoronarea mamei sale care a durat peste trei ore, în fața a 8.251 de oaspeți prezenți în Abație.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău