Guvernul austriac intenţionează să interzică vălul la fete

  • 04 Aprilie 2018 17:18
Guvernul austriac intenţionează să interzică vălul la fete

Fetele care sunt înscrise la centrele de îngrijire de zi şi în şcolile primare din Austria nu ar mai trebui să poarte văl, conform unui proiect de lege pe care l-a anunţat miercuri guvernul de dreapta de la Viena, relatează dpa.

"Acoperirea cu un văl a copiilor de vârste mici nu ar trebui să îşi găsească locul în ţara noastră", a declarat presei, după o şedinţă de guvern, cancelarul Sebastian Kurz.

El a afirmat că o astfel de măsură va reduce discriminarea de gen la care sunt supuse fetele şi va preveni dezvoltarea unor "societăţi paralele" în interiorul Austriei.

"Este important să luăm poziţie împotriva islamului politic. Vrem să ne asigurăm că minorii cresc liberi şi că nu sunt prinşi în aceste mecanisme (islamice)", a adăugat vicecancelarul Heinz-Christian Strache, din cadrul Partidului Libertăţii, radical de dreapta.

Fetele care poartă văl nu reprezintă un fenomen la scară largă în Austria.

Întrebat de un reporter pe ce statistici se bazează noua măsură, Kurz nu a putut oferi cifre, dar a spus că este "o problemă tot mai mare".

În urmă cu jumătate de an, a intrat în vigoare în Austria o interdicţie privind vălul care acoperă faţa, politică ce afectează un număr mic de persoane. Până acum, conform poliţiei, s-au înregistrat numai 50 de cazuri în care a fost încălcată interdicţia.

Pentru a trece această nouă lege, cele două formaţiuni de dreapta aflate la guvernare au nevoie de sprijinul unuia dintre partidele de opoziţie în parlament, pentru a-şi asigura o majoritate de două treimi.

Social-democraţii şi liberalii au transmis miercuri că vor analiza proiectul, cerând în acelaşi timp mai degrabă un pachet de politici de integrare, şi mai puţin măsuri simbolice ca această interdicţie.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chişinău
3,46 °C
câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:7,2 m/s
Thu
1 °C
Fri
1 °C
Sat
1 °C
Sun
2 °C
Mon
4 °C

Curs oficial BNM 22 Ianuarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.5542 0.0963
USD 17.6060 0.0550
RON 4.0921 0.0206
UAH 0.7257 0.0056
RUB 0.2851 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău