Guvernul austriac intenționează să interzică vălul la fete

  • 04 Aprilie 2018 17:18
Guvernul austriac intenționează să interzică vălul la fete

Fetele care sunt înscrise la centrele de îngrijire de zi și în școlile primare din Austria nu ar mai trebui să poarte văl, conform unui proiect de lege pe care l-a anunțat miercuri guvernul de dreapta de la Viena, relatează dpa.

"Acoperirea cu un văl a copiilor de vârste mici nu ar trebui să își găsească locul în țara noastră", a declarat presei, după o ședință de guvern, cancelarul Sebastian Kurz.

El a afirmat că o astfel de măsură va reduce discriminarea de gen la care sunt supuse fetele și va preveni dezvoltarea unor "societăți paralele" în interiorul Austriei.

"Este important să luăm poziție împotriva islamului politic. Vrem să ne asigurăm că minorii cresc liberi și că nu sunt prinși în aceste mecanisme (islamice)", a adăugat vicecancelarul Heinz-Christian Strache, din cadrul Partidului Libertății, radical de dreapta.

Fetele care poartă văl nu reprezintă un fenomen la scară largă în Austria.

Întrebat de un reporter pe ce statistici se bazează noua măsură, Kurz nu a putut oferi cifre, dar a spus că este "o problemă tot mai mare".

În urmă cu jumătate de an, a intrat în vigoare în Austria o interdicție privind vălul care acoperă fața, politică ce afectează un număr mic de persoane. Până acum, conform poliției, s-au înregistrat numai 50 de cazuri în care a fost încălcată interdicția.

Pentru a trece această nouă lege, cele două formațiuni de dreapta aflate la guvernare au nevoie de sprijinul unuia dintre partidele de opoziție în parlament, pentru a-și asigura o majoritate de două treimi.

Social-democrații și liberalii au transmis miercuri că vor analiza proiectul, cerând în același timp mai degrabă un pachet de politici de integrare, și mai puțin măsuri simbolice ca această interdicție.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău