Guvernul american intenționează să colecteze ADN-ul migranților intrați ilegal în țară

  • 03 Octombrie 2019 09:13
Guvernul american intenționează să colecteze ADN-ul migranților intrați ilegal în țară

Guvernul american prevede colectarea de ADN de la toți migranții deținuți după intrarea ilegală în SUA, au anunțat miercuri reprezentanți ai administrației de la Washington, transmite AFP.

Departamentul pentru Securitate Internă (DHS) elaborează în prezent un program care va permite primirea de informații genetice de la imigranții respectivi și înregistrarea lor într-o bază de date a FBI, numită CODIS, ce conține milioane de profiluri ale persoanelor arestate sau găsite vinovate de delicte sau crime.

Aceste informații ar putea să fie utilizate și de alte agenții de menținere a ordinii din SUA.

''Acest lucru va permite să ne îmbunătățim capacitatea de a identifica o persoană intrată ilegal în țară și va ajuta și alte organisme'', a declarat un reprezentant al DHS.

Colectarea și stocarea datelor ADN ale persoanelor deținute, dar nu condamnate, au atras critici din partea asociațiilor pentru apărarea drepturilor civile.

Conform autorităților americane, prelevarea de eșantioane de ADN a fost cerută prin reglementările Departamentului de Justiție în 2006 și 2010 în cazul persoanelor arestate și condamnate, dar nu a fost niciodată pusă în aplicare.

În anul fiscal 2018, peste 396.000 de persoane au fost reținute la frontiera dintre SUA și Mexic, marea majoritate dintre ele venind din Salvador, Honduras și Guatemala, transmite AGERPRES.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău