Guvernul american acuză Kaspersky Lab că are legături cu spionajul rusesc

  • 14 Septembrie 2017 13:06
Guvernul american acuză Kaspersky Lab că are legături cu spionajul rusesc

Guvernul american le-a interzis agențiilor federale să folosească programul de protecție antivirus dezvoltat de Kaspersky Lab, o companie rusească pe care o suspectează că ar avea legături cu spionajul sponsorizat de Moscova.

Corespondentul RRA la Washington Doina Saiciuc, relatează că secretarul în exercițiu pentru Securitatea Națională, Elaine Duke, a emis o directivă care acordă 30 de zile agențiilor federale să identifice dacă folosesc software-ul Kaspersky și 90 de zile pentru înlocuirea lui.

Doamna Duke crede că relația companiei cu Guvernul rus ridică o amenințare de securitate pentru Guvernul Statelor Unite. Departamentul Securității Naționale arată, într-o declarație că "este îngijorat de legăturile dintre anumiți oficiali de la Kaspersky și comunitatea  intelligence din Rusia ca și alte agenii guvernamentale rusești".

Departamentul Securității Naționale citează prevederi ale legislației rusești care permite agențiilor de intelligence să ceară sau să forțeze asistență din partea Kaspersky și să intercepteze comunicații care tranzitează rețelele rusești.

Riscul ca guvernul rus să profite de accesul furnizat de produsele Kaspersky pentru a compromite informațiile federale și sistemele de informație americane implică direct Securitatea Națională a Statelor Unite, se spune în aceeași declarație.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău