Guvernul Africii de Sud a solicitat oficial un mandat de arestare pe numele lui Putin

  • 22 Iulie 2023 09:25
Guvernul Africii de Sud a solicitat oficial un mandat de arestare pe numele lui Putin

Guvernul Republicii Africa de Sud a solicitat oficial instanței un mandat de arestare pe numele președintelui rus Vladimir Putin, în cazul în care acesta va sosi în țară, relatează g4media.ro, cu referire la BBC.

Principalul partid de opoziție din Africa de Sud, Alianța Democratică, susține că aceasta este o concesie la cererea sa: partidul a solicitat anterior instanței să oblige guvernul să execute un mandat de arestare pe numele lui Putin emis în martie de Curtea Penală Internațională (CPI) de la Haga.

Africa de Sud este obligată în mod oficial să se conformeze cerințelor CPI, iar Putin a fost invitat la summitul BRICS care va avea loc în august la Johannesburg, dar conducerea țării nu a ascuns faptul că nu dorește să-l aresteze pe președintele rus.

Cu toate acestea, nu au găsit nicio modalitate legală de a nu executa ordinul guvernului sud-african. Liderii sud-africani au declarat fără menajamente în ultimele zile că i-au cerut lui Putin să nu vină, iar alaltăieri chiar a decis să nu meargă , deși nu neapărat de teama de a fi arestat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer fragmentat
Umiditate:88 %
Vint:6,69 m/s
Mon
8
Tue
6
Wed
7
Thu
5
Fri
7
Arhivă Radio Chișinău