Guvernul a stabilit măsurile de organizare a participării militarilor la misiunea din Liban

  • 16 Februarie 2022 16:29
Guvernul a stabilit măsurile de organizare a participării militarilor la misiunea din Liban

Pentru prima dată un contingent format din 20 de militari ai Armatei Naționale va participa anul acesta în cadrul Forței Interimare a Națiunilor Unite în Liban (UNIFIL). Cabinetul de miniștri a aprobat miercuri o hotărâre cu privire la asigurarea măsurilor organizatorice și a condițiilor necesare pentru misiune, transmite IPN.

Ministerul Apărării va asigura selectarea efectivului din rândurile militarilor profesioniști ai Armatei Naționale, pe principii benevole, instruirea și dotarea acestuia cu armament, echipament militar și alte bunuri materiale necesare pentru îndeplinirea misiunii.

Totodată, va stabili perioada și ordinea de rotație, condițiile de revenire în țară, reieșind din practica internațională și din oportunitățile oferite de către parteneri. Ministerul va negocia și va încheia memorandumuri și înțelegeri tehnice în vederea asigurării logistice necesare participării contingentului Armatei Naționale în cadrul UNIFIL.

Instituția de apărare va putea ajusta numărul militarilor participanți în funcție de necesitățile operaționale, în limitele aprobate de Parlament.

UNIFIL a fost înființată în scopul restabilirii păcii și securității internaționale din sudul Libanului. La misiunea UNIFIL participă circa 10 500 de militari din 45 de state ale lumii.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:2,57 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău