Executivul a propus denunțarea altor șapte acorduri încheiate în cadrul CSI

  • 22 Noiembrie 2023 15:27
Executivul a propus denunțarea altor șapte acorduri încheiate în cadrul CSI

Guvernul a propus denunțarea altor 7 acorduri încheiate în cadrul Comunității Statelor Independente care nu aduc avantaje cetățenilor sau instituțiilor publice din R. Moldova, transmite Guvernul.

Documentele denunțate se referă la protecția sanitară, legislația fiscală, energie, educație, circulația medicamentelor falsificate, crearea spațiului științifico-tehnologic comun.

La momentul actual, autoritățile au identificat un număr de peste 100 de tratate încheiate în cadrul CSI care nu produc valoare adăugată pentru cetățeni. În prezent, au fost inițiate procedurile legale pentru denunțarea 70 din aceste tratate. Aceste 7 acorduri vor completa cele peste 35 de acorduri deja denunțate pe linia CSI”, a punctat purtătorul de cuvânt al Guvernului, după ședința Executivului.

Daniel Vodă a atenționat că subiectul denunțării acordurilor în cadrul CSI este subiectul unor știri false și a amintit că toate acordurile la care a renunțat Republica Moldova nu prezintă niciun beneficiu pentru oameni. 

La începutul anului 2023, potrivit Registrului de Stat al Tratatelor pe care îl deține MAEIE, țara noastră era parte la 282 de documente cu statut de tratat internațional în cadrul CSI.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
8
Sun
7
Mon
6
Tue
7
Arhivă Radio Chișinău