Guvernul a desemnat beneficiarii de burse de excelență pentru studenții-doctoranzi în 2021

  • 20 Ianuarie 2021 16:16
Guvernul a desemnat beneficiarii de burse de excelență pentru studenții-doctoranzi în 2021

Membrii Executivului în exercițiu, întruniți astăzi în ședință, au decis asupra acordării Bursei de excelență a Guvernului și a Bursei pe domenii științifice pentru studenții-doctoranzi pe anul 2021, transmite MOLDPRES.

Conform hotărârii Cabinetului demisionar de miniștri, vor fi acordate 21 de burse de excelență ale Guvernului pentru studenții-doctoranzi pe anul 2021 și cinci burse pe domenii științifice, de asemenea acordate de Guvern studenților-doctoranzi pe anul 2021. Beneficiarii burselor sunt încadrați în diferite domenii ce țin de studii ale naturii, medicale, inginerești, tehnice, agricole, umaniste, sociale și economice.

Potrivit prim-ministrului interimar Aureliu Ciocoi, Guvernul trebuie  să încurajeze cadrele științifice și să motiveze tinerii să se încadreze în activitatea de cercetare-dezvoltare.

Bursele nominalizate vor fi achitate din mijloacele prevăzute în bugetul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării pentru acest scop. Achitarea burselor pentru studenții-doctoranzi ai anului III va fi sistată odată cu finalizarea studiilor superioare de doctorat.

Prezenta hotărâre intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău