Guvernul a decis cum vor fi împărțiți banii pentru renovarea și reparația drumurilor. Suma este de 1,6 miliarde de lei

  • 12 Martie 2018 15:08
Guvernul a decis cum vor fi împărțiți banii pentru renovarea și reparația drumurilor. Suma este de 1,6 miliarde de lei

Circa 1,6 miliarde de lei vor fi cheltuite în acest an pentru a asigura drumuri naționale și locale mai calitative, Guvernul adoptând astăzi un document în care arată cum vor fi repartizați acești bani.

Guvernul a aprobat astăzi Programul privind repartizarea mijloacelor fondului rutier pentru drumurile publice naționale pe anul 2018 și Programul  de reparație periodică a drumurilor publice locale, comunale și străzi. Finanțarea lucrărilor de renovare a drumurilor publice naționale se va efectua din Fondului Rutier, iar reparația drumurilor naționale, locale sau a străzilor - din bugetul de stat.

Potrivit ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, pentru drumurile publice naționale vor fi alocate, în acest an, circa 972 de milioane de lei. „Aproximativ 822 milioane de lei vor fi alocate pentru întreținerea și reparația drumurilor publice, dintre care 492 milioane de lei vor fi direcționate pentru îmbunătățirea condițiilor de circulație în intravilanul localităților care sunt traversate de drumuri naționale”, se precizează în comunicatul Guvernului. 

Ceilalți bani vor fi utilizați pentru cofinanțarea proiectului de construcție a drumului de ocolire a orașului Ungheni sau pentru achiziționarea sistemului informatic privind vinieta electronică.

De asemenea, vor fi alocați bani pentru îmbunătățirea infrastructurii drumurilor în 1.242 de localități. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău