Guvernul a avizat pozitiv proiectul de lege privind gestionarea siguranței infrastructurii rutiere

  • 20 Septembrie 19:59
Guvernul a avizat pozitiv proiectul de lege privind gestionarea siguranței infrastructurii rutiere

Gradul de siguranță a circulației pe drumurile publice va crește, iar gravitatea accidentelor rutiere va diminua. În acest sens, Guvernul a avizat astăzi pozitiv proiectul de lege privind gestionarea siguranței infrastructurii rutiere, relatează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și protocol a Executivului.

Proiectul vine să armonizeze legislația națională din domeniu cu cea europeană și să stabilească mecanisme eficiente de gestionare a siguranței circulației pe drumurile publice. În acest scop vor fi aplicate proceduri precum evaluarea de impact asupra siguranței rutiere, auditul în domeniul siguranței rutiere, inspecții și clasificarea siguranței rețelei. Astfel, pe tronsoanele rutiere cu o concentrație mare de accidente urmează a fi efectuate inspecții de siguranță rutieră specifică.

Implementarea legii va contribui la îmbunătățirea siguranței rutiere, atât pe infrastructurile rutiere noi proiectate, cât și pe cele existente, precum și la atingerea obiectivelor trasate în planurile și programele naționale. Totodată, documentul va facilita accesarea programelor internaționale de finanțare sau de asistență tehnică pentru consolidarea sistemului de siguranță rutieră la nivel național.

La fel, proiectul va contribui la alinierea angajamentelor asumate în cadrul Reuniunii Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite privind siguranța rutieră, cu obiectivul de a preveni cel puțin 50% din decesele rutiere până în 2030.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
1,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Wed
1
Thu
-0
Fri
0
Sat
-0
Sun
-3
Arhivă Radio Chișinău