Guvernul a aprobat Regulamentul privind Managementul spațiului aerian

  • 22 Septembrie 2021 15:57
Guvernul a aprobat Regulamentul privind Managementul spațiului aerian

Prin aprobarea documentului vor fi reglementate responsabilitățile Autorității Aeronautice Civile - responsabilă de realizarea politicilor în domeniul aviației civile, Ministerul Apărării și furnizorii de servicii de trafic aerian, în prezent fiind Î.S. Moldatsa.

Regulamentul va contribui la eficientizarea cooperării între entitățile civile și militare responsabile de managementul traficului aerian care operează în spațiul aerian național, prin crearea unor noi comisii interinstituționale, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Astfel, for fi create 3 unități interinstituționale, reieșind din organizarea procesului de gestionare a spațiului aerian național în trei niveluri. De nivelul strategic va fi responsabilă Comisia Interdepartamentală pentru Managementul Spațiului Aerian; nivelul pre-tactic - Celula de Management a Spațiului Aerian; și de nivelul tactic  - Grupul Operativ pentru Managementul Spațiului Aerian. 

Instituțiile responsabile vor stabili acorduri de colaborare și proceduri specifice în vederea creșterii siguranței și capacității spațiului aerian, precum și în scopul îmbunătățirii eficienței și flexibilității operațiunilor aeronavelor.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău