Guvernul a aprobat Regulamentul privind gestionarea financiară a Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală

  • 09 Martie 2022 15:48
Guvernul a aprobat Regulamentul privind gestionarea financiară a Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală

Cabinetul de Miniștri a aprobat, în ședința de azi, Regulamentul privind gestionarea mijloacelor financiare alocate în Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală, structură recent creată prin lege la inițiativa Guvernului, informează Radio Chișinău.

Regulamentul cuprinde, între altele, mecanismul de funcționare, evidență și distribuire a fondurilor pentru implementarea proiectelor regionale și locale. La fel, documentul descrie modalitățile de organizare a concursurilor pentru identificarea, evaluarea și aprobarea programelor și proiectelor de dezvoltare regională propuse spre finanțare.

Din acest fond vor fi finanțate proiectele investiționale, cele energetice, de dezvoltare rurală și infrastructurii locale.

Amintim că Bugetul de Stat pentru acest an prevede o sumă de 800 milioane de lei pentru Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală. 500 de milioane de lei vor fi direcționate pentru proiecte de dezvoltare locală și 300 de milioane de lei – pentru proiecte regionale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău