Guvernul a aprobat ratificarea Convenției de la Istanbul

  • 27 Decembrie 2019 17:43
Guvernul a aprobat ratificarea Convenției de la Istanbul

Guvernul a aprobat proiectul de lege cu privire la ratificarea Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice, cunoscută ca și Convenția de la Istanbul, transmite IPN.

Documentul a fost adoptat de către Comitetul de Miniștri al Consiliului Europei în data de 11 mai 2011, fiind recunoscută pe scară largă drept cel mai cuprinzător instrument juridic pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice.

Convenția cere statelor să sancționeze violența domestică (fizică, psihică ori economică), urmărirea, violența sexuală, inclusiv violul și hărțuirea sexuală, căsătoria forțată, mutilarea genitală a femeilor, avortul și sterilizarea forțată.

Convenția prevede asigurarea faptului că violența împotriva femeilor este pedepsită în mod corespunzător. De asemenea, că victimele au acces la măsuri de protecție la toate etapele investigaților. Statele semnatare se obligă să aloce resurse pentru crearea centrelor de criză pentru victimele violului, adăposturi pentru victimele violenței în familie și servicii de consiliere psihologică și juridică.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:7,2 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău