Guvernul a aprobat planul pentru organizarea Zilei comemorării celor căzuți în războiul din Afganistan

  • 27 Ianuarie 2021 16:16
Guvernul a aprobat planul pentru organizarea Zilei comemorării celor căzuți în războiul din Afganistan

Guvernul în exercițiu a aprobat astăzi o hotărâre cu privire la organizarea și desfășurarea manifestărilor consacrate Zilei comemorării celor căzuți în războiul din Afganistan (15 februarie), transmite MOLDPRES.

Membrii Executivului demisionar au decis să instituie Comitetul organizatoric pentru desfășurarea manifestărilor consacrate Zilei comemorării celor căzuți în războiul din Afganistan (15 februarie) și se aprobe componența nominală a acestuia. Comitetul va fi prezidat de ministrul în exercițiu al Apărării, Victor Gaiciuc.

De asemenea, a fost aprobat Planul activităților de marcare a Zilei comemorării celor căzuți în războiul din Afganistan. „Realizarea acțiunilor incluse în Planul menționat se va efectua din contul mijloacelor autorităților implicate, precum și din alte surse, conform legislației. Se recomandă autorităților administrației publice locale să identifice mijloacele financiare necesare pentru realizarea acțiunilor comemorative prevăzute în Planul nominalizat”, indică documentul.  

La 15 februarie 2021 vor fi marcați 32 de ani de la retragerea contingentului limitat al trupelor militare sovietice din Afganistan. În războiul din Afganistan (1979-1989) au participat în jur de 12 mii de moldoveni, dintre care aproximativ 300 au decedat pe câmpul de luptă, iar 700 au fost răniți.

Sursa:MOLDPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău