Guvernul a aprobat o hotărâre cu privire la fuzionarea CET-urilor cu Termocom

  • 14 Noiembrie 2013 09:27
Guvernul a aprobat o hotărâre cu privire la fuzionarea CET-urilor cu Termocom

Cele două Centrale Termoelectrice din municipiul Chișinău vor fuziona și vor forma o singură societate pe acțiuni, potrivit unei hotărâri aprobate, miercuri, de Guvern.

Consilierii municipali liberali consideră această decizie pripită și susțin că nu o vor vota.

În urma fuziunii, guvernului îi va reveni 97% din acțiunile viitoarei companii, Consiliului municipal ceva mai mult de 2% și aproape un procent acționarilor privați, a declarat în ședința guvernului ministrul economiei, Valeriu Lazăr. După fuziune, Banca Mondială va oferi un credit de 40 de milioane de dolari, pentru reconstruirea unor segmente subterane ale rețelelor termice, modernizarea stațiilor de pompare și alte măsuri de eficientizare.

Consiliul municipal Chișinău nu va accepta fuzionarea CET-urilor cu furnizorul de căldură Termocom, a declarat consilierul municipal de la PL Oleg Cernei. El a declarat că decizia este luată în grabă și că nu s-a ținut cont sau nu au fost spuse mai multe detalii, precum faptul că aproape 900 de angajați ai celor trei instituții vor fi disponibilizați în următorii trei ani, iar imediat după fuziune, tariful la căldură va fi majorat. De asemenea, potrivit lui Oleg Cernei, ar fi vorba și de interese politice, împotriva municipalității.

Pe de altă parte, Valeriu Lazăr a declarat că dacă decizia de fuzionare, pe care trebuie să o aprobe și Consiliul municipal, nu va fi luată până la sfârșitul acestei luni, Republica Moldova riscă să piardă împrumutul de la Banca Mondială. Mai mult, în această situație, după 31 decembrie va începe procedura de lichidare a Termocom-ului

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:2,57 m/s
Thu
11
Fri
11
Sat
11
Sun
11
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău