Guvernul a aprobat mai multe acorduri de finanțare și împrumut pentru susținerea domeniilor agricol și cel de alimentare centralizată cu energie termică

  • 05 Noiembrie 2020 18:30
Guvernul a aprobat mai multe acorduri de finanțare și împrumut pentru susținerea domeniilor agricol și cel de alimentare centralizată cu energie termică

Guvernul a aprobat astăzi mai multe acorduri de finanțare și împrumut pentru susținerea domeniilor agricol și cel de alimentare centralizată cu energie termică.

Astfel, Republica Moldova va primi 13,5 milioane de euro de la Asociația Internațională pentru Dezvoltare. Banii sunt oferiți pentru construcția unei instalații de distrugere/prelucrare a deșeurilor de origine animală. Acest lucru ar facilita includerea Republicii Moldova în lista țărilor cu drept de export în Uniunea Europeană a produselor zootehnice.

Tot astăzi Guvernul a aprobat proiectul de lege privind ratificarea Acordului de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD). Astfel, Republica Moldova va primi cu împrumut 92 de milioane de euro pentru a îmbunătăți eficiența sistemului de alimentare centralizată cu energie termică.

Proiectul prevede optimizarea procesului de generare a energiei termice și electrice, contribuind astfel, la îmbunătățirea productivității și securității aprovizionării cu energie electrică și termică a consumatorilor din municipiul Chișinău. Tot din acești bani se vor instala echipamentelor noi de producere a energiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău