Guvernul a aprobat în ședința de marți, 13 octombrie, Programul-pilot de creare a platformelor industriale multifuncționale

  • 13 Octombrie 2020 16:01
Guvernul a aprobat în ședința de marți, 13 octombrie, Programul-pilot de creare a platformelor industriale multifuncționale

Guvernul a aprobat în ședința de marți, 13 octombrie, Programul-pilot de creare a platformelor industriale multifuncționale.

Potrivit documentului, urmează a fi identificate 18 regiuni și terenuri potențiale pentru crearea Platformelor industriale multifuncționale. De asemenea, se prevede atragerea investițiilor în cadrul fiecărei platforme de cel puțin 20 de milioane de lei și crearea a cel puțin 100 de locuri de muncă.

Unitatea de implementare a programului a fost desemnată Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii.

Programul va fi finanțat din bugetul de stat. Astfel, conform Legii bugetului de stat pentru anul 2020, pentru crearea infrastructurii platformelor industriale multifuncționale sunt prevăzute 50 de milioane de lei.

În total, pentru crearea celor 18 platfome este nevoie de 200 de milioane de lei, dintre care aproape 90 la sută din bani vor fi utilizați pentru dezvoltarea conceptului și crearea infrastructurii platformelor industriale multifuncționale.

Potrivit datelor Biroului Național de Statistica, în anul 2019 în industria prelucrătoare au activat 4,7 mii de Întreprinderi Mici și Mijlocii sau 8,4 la sută din totalul IMM-urilor, care au asigurat un volum al producției fabricate de peste 15 miliarde de lei. În asamblu, industria a contribuit cu peste 14 la sută la formarea Produsului Intern Brut, fiind cea mai mică în regiune.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău