Guvernul a anunțat când va înainta Parlamentului proiectul de consolidare a independenței BNM de care depinde aprobarea noului program cu FMI

  • 02 Noiembrie 2020 14:37
Guvernul a anunțat când va înainta Parlamentului proiectul de consolidare a independenței BNM de care depinde aprobarea noului program cu FMI

După turul II al alegrilor prezidențiale, Guvernul va înainta Parlamentului proiectul de lege de consolidare a independenței BNM.

Premierul Ion Chicu și-a exprimat speranța că proiectul va fi susținut, astfel încât Consiliul FMI să aprobe, încă pe parcursul anului curent, noul program pentru Republica Moldova. De acest lucru e nevoie pentru asigurarea sustenabilității bugetar-fiscale a Republicii Moldova, a precizat premierul, luni, după ședința conducerii de vârf a țării, transmite IPN.

Săptămâna trecută, Ion Chicu a avut discuții cu oficialii de la FMI, unde s-au înțeles asupra graficului noului program. Premierul a mai spus că executivul este pe ultima sută de metri cu proiectul politicii bugetar-fiscale pentru 2021, unde vor fi incluse unele modificări, astfel încât proiectul să corespundă așteptărilor oamenilor de afaceri, a remarcat prim-ministrul.

Ion Chicu a mai comunicat că Guvernul a achitat pentru luna octombrie toate plățile. Premierul s-a referit la suma de 600 de milioane de lei achitați Băncii Naționale a Moldovei. Peste 600 de milioane de lei au fost alocați pentru suportul unic pentru pensionari și beneficiari de prestații sociale. Totodată, s-a onorat și primul salariu majorat cu 30% al cadrelor medicale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău