Guvernul a anulat ordinul unui ministru

  • 24 Septembrie 2018 19:35
Guvernul a anulat ordinul unui ministru

Guvernul a anulat ordinul ministrului agriculturii, dezvoltării regionale și mediului privind transmiterea unor unități de tehnică agricolă din cadrul instituției publice „Centrul de perfecționare în domeniul mecanizării agriculturii” în gestiunea a trei întreprinderi aflate în subordinea ministerului, transmite IPN.

Decizia cabinetului de miniștri a fost luată pentru respectarea prevederilor Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei, prin care statul nipon a acordat un grant de asistență tehnică pentru un proiect de îmbunătățire a echipamentului Centrului.

Centrul de perfecționare în domeniul mecanizării agriculturii avea încheiate contracte cu alte șase centre regionale, prin intermediul cărora asociațiilor regionale le-au fost transmise mașini agricole din grantul japonez, iar beneficiarii urmau să organizeze instruiri gratuite pentru mecanizatori. 

La 18 iunie anul curent, fără a fi evaluat impactul contractelor, ministrul agriculturii a dispus rezilierea acestora și transmiterea gratuită a tehnicii agricole în subordinea ministerului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău