Guvernul a alocat suplimentar 95 de milioane de lei pentru achitarea plăților salariale

  • 25 Septembrie 16:32
Guvernul a alocat suplimentar 95 de milioane de lei pentru achitarea plăților salariale

Guvernul a decis astăzi, 25 septembrie, alocarea unor resurse suplimentare în valoare de 95 de milioane de lei autorităților publice centrale și locale pentru achitarea plăților salariale.

În rezultatul analizei nivelului de executare a cheltuielilor de personal de către autoritățile publice centrale și locale, inclusiv urmare a examinării solicitărilor recepționate de la aceste autorități, propunem alocarea a circa 95 de milioane de lei, resurse suplimentare pentru achitarea plăților salariale”, a explicat ministra Finanțelor, Victoria Belous, transmite MOLDPRES

Ea a precizat că, din suma totală, 50,3 milioane de lei sunt destinate autorităților publice locale pentru achitarea plăților salariale angajaților din instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal. De asemenea, potrivit ministrei, alte circa 45 de milioane de lei au fost alocate unor autorități publice centrale.  

Am venit în ajutorul administrației publice locale, dar trebuie să avem grijă de disciplina executării bugetului la administrația publică locală de nivelul II. Mă refer la Consiliile raionale”, a declarat premierul Dorin Recean la ședința de Guvern. 

În nota informativă a proiectului este specificat că în acest caz, „lipsa unei intervenții prompte implică riscul creării unor insuficiențe a alocațiilor bugetare la capitolul cheltuieli de personal, ceea ce va genera nerespectarea drepturilor salariale ale personalului din sectorul bugetar”.

Hotărârea va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
27,74
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Thu
20
Fri
22
Sat
22
Sun
18
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău