Guvernatorul din Nikolaev spune că aproape nu mai sunt soldați ruși în regiune

  • 08 Aprilie 2022 13:01
Guvernatorul din Nikolaev spune că aproape nu mai sunt soldați ruși în regiune

Vitali Kim, guvernatorul regiunii ucrainene Nikolaev (sud), între Crimeea și Odesa, a declarat vineri că practic nu mai sunt soldați ruși în regiune, despre care spune că au răspândit mistificări despre presupusele lor succese în această zonă a Ucrainei, potrivit EFE și Ukrinform, citate de Agerpres.

"Acești monștri nu pot face nimic, trag în orașele noastre de la distanță (...) pentru a răspândi panică în rândul oamenilor și a provoca pagube maxime în rândul civililor", a spus Kim, denunțând că forțele ruse au difuzat informații false "spunând că înaintează" cu tancuri, lansatoare de rachete și mii de militari.

"Difuzează 'fake'-uri de genul 'înaintăm' cu 1.000 de tancuri, 700 de lansatoare de rachete, 5.000 de oameni, dar pe teren toate acestea nu există", a declarat guvernatorul într-un interviu acordat cunoscutului jurnalist ucrainean Dmitri Gordon, redactorul șef al publicației care îi poartă numele.

Dimpotrivă, trupele ruse se baricadează, sapă tranșee "așteptând cu frică că îi vom ataca", spune el.

Vitali Kim mai spune că, în prezent, trupele ruse nu-și mai abandonează echipamentele ca până recent. Își tractează tehnica și o repară.

Guvernatorul a explicat că atacurile rusești au avariat grav clădirea administrației regionale Nikolaev, în special atacul din 29 martie, care s-a soldat cu moartea a cel puțin 35 de persoane.

Mai multe spitale și școli au fost, de asemenea, afectate, potrivit lui Kim, care a estimat că de la o treime la jumătate din locuitori au părăsit orașul Nikolaev.

Nikolaev este situat în zona care oferă Ucrainei acces la Marea Neagră, la jumătatea distanței între orașul-port Odesa și Herson, la nord de Crimeea. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău