Guvernatorul BNM: Reformarea în sectorul bancar continuă, e o înaltă responsabilitate

  • 04 Iunie 2022 10:27
Guvernatorul BNM: Reformarea în sectorul bancar continuă, e o înaltă responsabilitate

Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, susține că reformarea în sectorul bancar continuă. Și aceasta este o înaltă responsabilitate pe care angajații sectorului și-au asumat-o pentru a fi alături de oameni și a le propune servicii sigure, avantajoase și moderne. Într-un mesaj adresat angajaților din sectorul bancar cu prilejul zilei profesionale, guvernatorul spune că, în pofida crizelor, domeniul a ținut piept dificultăților datorită deciziilor luate la timpul potrivit, transmite IPN.

„Am reușit, în ultimul timp, să trecem peste incertitudinile care au pus la încercare întreaga lume. Suprapunerea crizelor internaționale recente cu particularitățile locale ne-a pus în fața unor provocări continue care mențin activitatea din toate domeniile într-un regim de alertă. Un regim de înfruntare a riscurilor. În acest sens, domeniul bancar a ținut piept dificultăților datorită deciziilor luate la timpul potrivit și realizării acestora, datorită reformelor din ultimii ani și, cel mai important, implicării fiecăruia dintre dumneavoastră nu numai la niveluri profesional, civic, dar și în înțeles pur uman”, precizează șeful BNM.

Potrivit lui, sectorul bancar își dorește să fie mai puternic. „Să dezvoltăm un sector bancar inovator, bazat pe digitalizare, într-o economie de piață sănătoasă și concurență loială. Voi reconfirma că Republica Moldova nu are altă soluție decât să îmbrățișeze un parcurs de inovații și modernizare continuă. Există un mare potențial”, a menționat Octavian Armașu.

Guvernatorul și-a exprimat încrederea că angajații din sectorul bancar vor depune eforturi și de acum înainte pentru a studia și a înțelege necesitățile consumatorilor, vor promova idei și soluții noi, în tendința de a obține rezultatul optim. Un rezultat inspirat care neapărat vine din suflet și dorința de a le face pe toate cât mai bine.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău