Guvernator BNM: Comisia anunță, astăzi, candidatul selectat

  • 02 Martie 2016 09:08
Guvernator BNM: Comisia anunță, astăzi, candidatul selectat

Cinci dintre cei nouă candidați la funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei vor fi intervievați astăzi de membrii unei comisii parlamentare speciale.

Este vorba despre Vadim Brânzan, Sergiu Cioclea, Valeriu Chițan, Victor Timotin și Vladimir Munteanu.

Tot astăzi, în jurul orelor 15, comisia urmează să anunțe rezultatul audierilor și numele candidatului selectat pentru a fi prezentat în plenul Legislativului.

La 1 martie, membrii acestei comisii au reușit să intervieveze primii patru candidați –  Roman Cernâșev, Serghei Melnik, Gheorghe Dimitrov și Sergiu Iachim. Toți patru au răspuns la întrebările comisiei pe Internet, prin Skype, deoarece se află în prezent peste hotarele Republicii Moldova.

„Fiecare candidat a avut posibilitatea să facă o prezentare a viziunii lor în ceea ce ține de sistemul bancar, politicile monetare etc. S-a discutat despre politicile macro și micro economice. Am vorbit și despre apartenența politică. Am avut răspunsuri pe măsura așteptărilor”, a comunicat deputatul Ștefan Creangă, președintele Comisiei speciale pentru selectarea candidatului la președinția BNM.

Un nou concurs pentru președinția BNM a fost anunțat pe 15 februarie, după ce anterior Comisia nu a reușit să selecteze un candidat potrivit pentru această funcție. Guvernatorul BNM, Dorin Drăguțan și-a anunțat demisia pe 21 septembrie, cu o zi înainte de sosirea la Chișinău a unei delegații a Fondului Monetar Internațional.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,03 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău