Gustar Music Festival a debutat la Orheiul Vechi

  • 19 August 2023 09:25
Gustar Music Festival a debutat la Orheiul Vechi

Cel mai cunoscut și așteptat festival de muzică din Republica Moldova, Gustar Music Festival, va fi organizat în acest weekend - între 18 și 20 august, la Rezervația Cultural-Naturală „Orheiul Vechi”, transmite MOLDPRES.

Evenimentul reunește iubitorii de muzică, camping și turism pentru a pătrunde în atmosfera unică a festivalului cu artiști renumiți autohtoni și din străinătate. Vizitatorii au opțiunea de camping, să viziteze vechile mănăstiri rupestre de la Orheiul Vechi, să guste delicii din bucătăria moldovenească, balcanică și europeană, să deguste vinuri moldovenești, să participe la diferite activități pregătite de organizatorii și partenerii Gustar.

„Pentru ediția din acest an, pregătim un concept teritorial renovat, accentuând armonios magia și măreția Orheiului Vechi. Prezentăm o producție tehnică inedită, care include scenă dotată cu echipamente scenotehnice de ultimă generație. Ca în fiecare an, am fost atenți la selecția artiștilor, astfel încât participanții festivalului să aibă șansa de a descoperi nume noi, dar și genuri muzicale diferite. De asemenea, am extins și infrastructura festivalului pentru a oferi vizitatorilor o experiență de neuitat”, a afirmat Vlad Costandoi, cofondator și producător general al festivalului.

Gustar Music Festival 2023 a pregătit un program muzical variat. Cu un show muzical plin de culoare vor evolua câștigătorii Eurovision 2022, Kalush Orchestra (Ucraina); unul dintre cei mai cunoscuți artiști din Balcani, Goran Bregović (Bosnia și Herțegovina); Bosquito (România); Elena Gheorghe (România); Trio Mandili (Georgia); Minelli (România), una dintre cei mai de succes artiști și compozitori din Europa de Est. De asemenea, în fața publicului vor evolua muzicieni și trupe din R. Moldova, printre care compozitorul și instrumentistul Valentin Boghean, precum și Tharmis & Valentin Uzun, populari pentru muzica lor cu ritmuri din Balcani. 

În cadrul festivalului vor fi deschise mai multe localuri și o zonă mare de gastronomie cu o varietate de gustări. Festivalul va găzdui și târgul meșterilor populari, o zonă pentru copii și o zonă de yoga, cinema în aer liber, precum și o bibliotecă, o zonă de parcare și toate facilitățile necesare.

În anul 2010, Gustar Music Festival, a fost primul festival când muzica și sunetele live ale unui concert obișnuit au fost mutate pe ”scena” unui amfiteatru natural, unul din cele mai frumoase locuri istorice din Republica Moldova. Datorită acestui fapt, țara noastră a fost inclusă în lista statelor europene cu cele mai bune festivaluri de muzică. Nici numele festivalului nu este ales întâmplător, întrucât „gustar” este un cuvânt vechi cu proveniențe latine, care înseamnă „august”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău