Gunther Krichbaum: Evitați alegerile anticipate

  • 06 Martie 2013 11:37
Gunther Krichbaum: Evitați alegerile anticipate

Parlamentarul german, Gunther Krichbaum, a declarat că actuala criză politică are motive subiective, personale, provocate de neînțelegerile dintre liderii coaliției.

Liderii coaliției de guvernare de la Chișinău trebuie să formeze un nou Guvern și să evite alegerile anticipate, a declarat miercuri, 5 martie, președintele Comisiei pentru afaceri europene din Parlamentul Germaniei, Gunther Krichbaum, aflat într-o vizită în Republica Moldova. 

Declanșarea alegerilor anticipate ar fi o pierdere de timp, prețios pentru Republica Moldova în procesul de negocieri cu Uniunea Europeană, a subliniat oficialul german, în cadrul unei conferințe de presă organizată împreună cu omologul să de la Chișinău, Igor Corman. El și-a exprimat regretul față de demiterea Guvernului Filat, menționând că acesta a contribuit considerabil la parcursul european al Republicii Moldova.

Parlamentarul german a mai opiniat că actuala criză politică are motive subiective, personale, provocate de neînțelegerile dintre liderii coaliției.

Gunter Krichbaum a subliniat că în cadrul negocierilor privind Acordul de asociere la Uniunea Europeană ar putea apărea probleme de ordin tehnic, încât acesta să nu fie semnat la Summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău