Guatemala | Autoritățile au încetat căutările celor 200 de persoane dispărute în urma erupției vulcanului Fuego

  • 18 Iunie 2018 09:40
Guatemala | Autoritățile au încetat căutările celor 200 de persoane dispărute în urma erupției vulcanului Fuego

Autoritățile din Guatemala au sistat duminică operațiunile de căutare a circa 200 de persoane îngropate de erupția violentă a vulcanului Fuego la începutul lunii iunie, soldată cu moartea a cel puțin 110 persoane, informează AFP, citată de Agerpres.

„S-a decis că acțiunile de căutare să fie definitiv oprite în San Miguel Los Lotes și El Rodeo (...), iar zona a fost declarată nelocuibilă" a declarat presei Serviciul de protecție civilă.

Anunțul intervine în condițiile în care căutările fuseseră suspendate de vineri după-amiaza din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Operațiunile de salvare a persoanelor dispărute în tonele de moloz a fost îngreunată de activitatea continuă a vulcanului și de precipitațiile masive căzute în zona sinistrată, provocând alunecări de teren.

În urma erupției vulcanului Fuego la 3 iunie, 110 de persoane și-au pierdut viața, 197 au fost date dispărute, iar 3.617 au fost adăpostite în 70 de centre de primire, potrivit datelor oficiale.

Serviciul de protecție civilă a indicat, de asemenea, că duminică, în vulcanul Fuego au fost înregistrate mici erupții, cu o frecvență de 4-5 pe oră, care au expulzat coloane de cenușă până la mii de metri deasupra craterului acestui colos de 3.763 metri, situat la 35 kilometri sud-vest de capitală.

De asemenea, Pacaya și Santiaguito, alți doi vulcani activi din Guatemala, și-au intensificat activitatea în ultimele zile, ceea ce face necesară menținea rezidenților și autorităților în stare de alertă, potrivit unui raport al Institutului de Vulcanologie (Insivumeh).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:58 %
Vint:5,14 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău