Grupul român Dedeman își suspendă activitatea în Republica Moldova pentru o perioadă de trei ani

  • 11 Martie 2018 14:05
Grupul român Dedeman își suspendă activitatea în Republica Moldova pentru o perioadă de trei ani

Subsidiara din Republica Moldova a grupului român Dedeman a anunțat că își suspendă activitatea pentru o perioadă de trei ani. Motivele acestei decizii nu sunt anunțate.

Potrivit portalului de știri economice Mold-Street, anunțul vine doar la câteva zile după ce președintele executiv al Asociației Investitorilor din România în Republica Moldova, Dan Nuțiu, se arăta convins că grupul românesc Dedeman va reveni în țara noastră cu investiții.

Amintim că la mijlocul lunii octombrie, avocații grupului Dedeman au anunțat retragerea proiectului investițional din Republica Moldova din cauza barierelor administrative, a birocrației excesive și lipsei unei certitudini în privința unei decizii a autorităților locale.

Dedeman se angajase să construiască în locul fostei ”Piele” SA  un centru comercial cu parcare auto, iar valoarea planificată a investiției era de 20 milioane euro.

Anterior Dedeman a mai anunțat de două ori: la începutul anului și apoi în octombrie 2017 că își retrage proiectul investițional în municipiul Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău