Grupul Rolling Stones a sosit în Cuba pentru concertul de vineri (VIDEO)

  • 25 Martie 2016 11:03
Grupul Rolling Stones a sosit în Cuba pentru concertul de vineri (VIDEO)

Grupul Rolling Stones a ajuns joi la Havana pentru a susține vineri un concert gratuit, o premieră pentru Cuba care a primit în această săptămână vizita președintelui SUA Barack Obama și în care rock-ul a fost mult timp interzis, informează Agerpres.

"The Rolling Stones a sosit în Cuba, joi după-amiază", a anunțat agenția cubaneză de știri ACN (Agencia Cubana de Noticias) la două zile după vizita istorică a președintelui Obama, prima după 88 de ani în care nici un alt șef al administrației americane nu a vizitat această țară.

Septuagenarii britanici Mick Jagger, Keith Richards, Ronnie Wood și Charlie Watts vor susține vineri un "Concert de prietenie" în aer liber, în Ciudad Deportiva, nu departe de centrul capitalei Havana.

În ciuda absenței unei campanii de promovare, se estimează că aproximativ 500.000 de oameni vor umple arena de spectacol, un public fără precedent pentru un concert în această țară comunistă.

Spre surprinderea generală, legendarul grup londonez a anunțat la începutul lunii martie că a adăugat Havana în programul turneului său "Latina Ole tur", care a parcurs deja Chile, Argentina, Uruguay, Brazilia, Peru, Columbia și Mexic.

Cu două zile înaintea primului concert din Cuba, grupul Rolling Stones a difuzat un videoclip distribuit de portalul de știri Cubainformacion.tv în care Mick Jagger le promite fanilor cubanezi — în spaniolă — un spectacol "istoric".

"Am mers în multe locuri incredibile, dar acest concert va fi istoric pentru noi și sperăm că și pentru voi. Vă mulțumim că ne primiți în frumoasa voastră țară", spune Mick Jagger în limba spaniolă, cu un puternic accent englezesc, în timp ce pe ecran rulează imagini din Havana și ale celebrului grup în concert.

Mick Jagger a efectuat în luna octombrie a anului trecut o vizită în Cuba, asistând și la un concert de timba (gen muzical apropiat de salsa — n.r.) al grupului Bamboleo.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău