Grupul Rolling Stones a sosit în Cuba pentru concertul de vineri (VIDEO)

  • 25 Martie 2016 11:03
Grupul Rolling Stones a sosit în Cuba pentru concertul de vineri (VIDEO)

Grupul Rolling Stones a ajuns joi la Havana pentru a susține vineri un concert gratuit, o premieră pentru Cuba care a primit în această săptămână vizita președintelui SUA Barack Obama și în care rock-ul a fost mult timp interzis, informează Agerpres.

"The Rolling Stones a sosit în Cuba, joi după-amiază", a anunțat agenția cubaneză de știri ACN (Agencia Cubana de Noticias) la două zile după vizita istorică a președintelui Obama, prima după 88 de ani în care nici un alt șef al administrației americane nu a vizitat această țară.

Septuagenarii britanici Mick Jagger, Keith Richards, Ronnie Wood și Charlie Watts vor susține vineri un "Concert de prietenie" în aer liber, în Ciudad Deportiva, nu departe de centrul capitalei Havana.

În ciuda absenței unei campanii de promovare, se estimează că aproximativ 500.000 de oameni vor umple arena de spectacol, un public fără precedent pentru un concert în această țară comunistă.

Spre surprinderea generală, legendarul grup londonez a anunțat la începutul lunii martie că a adăugat Havana în programul turneului său "Latina Ole tur", care a parcurs deja Chile, Argentina, Uruguay, Brazilia, Peru, Columbia și Mexic.

Cu două zile înaintea primului concert din Cuba, grupul Rolling Stones a difuzat un videoclip distribuit de portalul de știri Cubainformacion.tv în care Mick Jagger le promite fanilor cubanezi — în spaniolă — un spectacol "istoric".

"Am mers în multe locuri incredibile, dar acest concert va fi istoric pentru noi și sperăm că și pentru voi. Vă mulțumim că ne primiți în frumoasa voastră țară", spune Mick Jagger în limba spaniolă, cu un puternic accent englezesc, în timp ce pe ecran rulează imagini din Havana și ale celebrului grup în concert.

Mick Jagger a efectuat în luna octombrie a anului trecut o vizită în Cuba, asistând și la un concert de timba (gen muzical apropiat de salsa — n.r.) al grupului Bamboleo.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,06 m/s
Sun
19
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
18
Arhivă Radio Chișinău