Grupul paramilitar Wagner și-a deschis primul sediu oficial la Sankt Petersburg

  • 05 Noiembrie 2022 08:50
Grupul paramilitar Wagner și-a deschis primul sediu oficial la Sankt Petersburg

Grupul paramilitar rus Wagner și-a deschis vineri primul său sediu la Sankt Petersburg, a constatat un jurnalist al AFP.

Evgheni Prigojin, care a confirmat recent că a fondat grupul foarte secret și a trimis contingente în țări din America latină, din Africa și în Ucraina, a anunțat deschiderea acestui birou cu prilejul Zilei unității naționale, într-un comunicat publicat pe site-ul societății sale Concord, transmite Agerpres.

Imobilul cu mai multe etaje și cu o fațadă de sticlă are deasupra un panou alb de mari dimensiuni pe care scrie "Wagner". Sediul Wagner și-a deschis vineri porțile.

Indivizi în ținute de camuflaj puteau fi văzuți pe culoarele clădirii, privind o expoziție de drone.

"Misiunea Centrului PMC Wagner este de a furniza un mediu confortabil pentru a genera noi idei pentru a ameliora capacitatea de apărare a Rusiei", a declarat Prigojin în comunicatul său.

Luna trecută, Evgheni Prigojin a pus capăt mai multor ani de zvonuri recunoscând că este fondatorul grupului. Timp de ani de zile, grupul Wagner a fost suspectat că joacă un rol în concretizarea ambițiilor Moscovei în străinătate, deși Kremlinul a negat orice legătură.

Grupul și liderul său au jucat un rol din ce în ce mai important în ofensiva în Ucraina lansată de Rusia în februarie, notează AFP.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,85
Cer fragmentat
Umiditate:89 %
Vint:5,14 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău