Grupul Media pentru Știri de Securitate privind Summitul Comunității Politice Europene: tehnica militară urmează să revină în unități, după încheierea exercițiului cu rezerviștii Forțelor Armate

  • 18 Mai 2023 16:00
Grupul Media pentru Știri de Securitate privind Summitul Comunității Politice Europene:  tehnica militară urmează să revină în unități, după încheierea exercițiului cu rezerviștii Forțelor Armate

Grupul Media pentru Știri de Securitate privind Summitul Comunității Politice Europene ((GMSS-CPE) informează cetățenii că în contextul desfășurării exercițiilor anuale ordinare cu participarea rezerviștilor Forțelor Armate, tehnica militară urmează să se deplaseze pe drumurile naționale, din centrele de instruire ale Armatei Naționale spre locurile de dislocare permanentă.

În acest sens, îndemnăm cetățenii să evite speculările și distribuirea imaginilor foto sau video în spațiul online, pentru a nu genera interpretări eronate. Reiterăm că exercițiile respective nu au tangență cu situația de securitate din regiune.

Amintim că exercițiile cu rezerviștii Forțelor Armate au loc în perioada 15-19 mai, curent. Totodată, GMSS informează cetățenii că un alt exercițiul cu implicarea rezerviștilor Forțelor Armate urmează să se desfășoare din data de 22 mai până la 26 mai, în conformitate cu Planul de instruire al Armatei Naționale pentru 2023.

Din GMSS-CPE fac parte comunicatorii instituțiilor naționale din domeniul ordinii publice, securității și apărării naționale: Ministerul Afacerilor Interne cu Inspectoratul General al Poliției, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General pentru Migrație, Inspectoratul General de Carabinieri, Academia „Ștefan cel Mare” a MAI; Serviciul de Protecție și Pază de Stat; Serviciul de Informații și Securitate; Ministerul Apărării; Procuratura Generală; Autoritatea Aeronautică Civilă; Administrația Națională a Penitenciarelor. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău