Grupul de lucru parlamentar privind Găgăuzia s-a întrunit în prima ședință

  • 12 Martie 2022 13:00
Grupul de lucru parlamentar privind Găgăuzia s-a întrunit în prima ședință

Asigurarea, în cadrul normelor constituționale, a funcționalității unității teritoriale autonome Găgăuzia și a prevederilor legislative ale Republicii Moldova în raport cu statutul special al UTA Găgăuzia a fost discutată la Parlament, în cadrul ședinței Grupului de lucru de profil. Este prima întrunire pe această platformă, de la constituirea Parlamentului Republici Moldova de legislatura a XI-a și Adunării Populare a Găgăuziei de legislatura a VII-a, anunță serviciul de presă al Legislativului.

Participanții la ședință au făcut un schimb de opinii privind obiectivele grupului de lucru în contextul actual.

”Trăim într-o perioadă complicată, care necesită mai multă solidaritate și înțelegere reciprocă în societate. Avem nevoie de un dialog deschis, pragmatic, pentru ca împreună să construim o viață mai bună pentru toți cetățenii țării noastre”, a declarat Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Grupul de lucru pentru asigurarea, în cadrul normelor constituționale, a funcționalității unității teritoriale autonome Găgăuzia și a prevederilor legislative ale Republicii Moldova în raport cu statutul special al UTA Găgăuzia, a fost creat la 20 noiembrie 2015. Scopul activității Grupului este de a îmbunătăți funcționarea Autonomiei găgăuze în cadrul constituțional al Republicii Moldova, având la bază Legea privind statutul special al Găgăuziei din anul 1994.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău