Grupul de Forțe Est al armatei ucrainene: Tăiem rutele logistice rusești pe frontul din Bakhmut

  • 24 Septembrie 2023 13:20
Grupul de Forțe Est al armatei ucrainene: Tăiem rutele logistice rusești pe frontul din Bakhmut

Forțele Armate Ucrainene au acum una dintre rutele logistice rusești de pe frontul Bakhmut pe lista principală de ținte și acționează pentru a le tăia pe celelalte, a precizat Illia Yevlash, șefa serviciului de presă al Grupului de forțe din est al Forțelor Armate ale Ucrainei.

"Unul dintre drumurile pe care le putem deja ținti este drumul Bakhmut-Horlivka, care se află la trei kilometri de linia de contact - acestea sunt acum în raza de acțiune a mortierelor și UAV-urilor noastr'', a precizat Illia Yevlash.

De asemenea, rușii au încă mai multe rute logistice de-a lungul cărora își aprovizionează grupul de forte desfășurat în Bakhmut, acestea sunt rute de aprovizionare care pleacă din teritoriul ocupat.

Yevlash a declarat că, pentru prima dată după o pauză lungă, rușii au încercat să testeze apărarea Forțelor Armate ale Ucrainei în apropiere de Bilohorivka, aruncând condamnați în luptă. Toți aceștia au fost uciși.

 

Nu Bakhmut, ci Melitopol

 

Vizita președintelui ucrainean Volodimir Zelensk în SUA în această săptămână a evidențiat încă o dată divergența de opinii privind punerea în aplicare a contraofensivei armatei ucrainene între Kiev și Washingtonul, a relatat The New York Times.

În timp ce forțele armate ucrainene rămân concentrate pe recâștigarea teritoriului din est, în special în zona Bakhmut, administrația prezidențială americană insistă asupra schimbării direcției de luptă spre sud, potrivit surselor citate de NYT.

Ca dovadă a divergenței de opinii, ziarul citează o declarație a lui Volodimir Zelenski, care a declarat în timpul vizitei sale la Washington că Ucraina va prelua de la Rusia orașul Bakhmut din Donbas până la sfârșitul anului.

Dar administrația Biden se întreabă de mult timp de ce Ucraina luptă atât de mult în Bakhmut. În martie, secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a declarat că orașul are "o valoare simbolică mai degrabă decât o valoare strategică și operațională".

Unii oficiali americani spun că luarea Bakhmut a devenit un fel de obsesie pentru Zelensk și conducerea Forțelor Armate Ucrainene. În același timp, oficialii americani îi sfătuiesc de mult timp pe ucraineni să se concentreze asupra altor obiective, deoarece o victorie la Bakhmut s-ar putea dovedi nesemnificativă.

Ca o direcție alternativă pentru contraofensiva Forțelor Armate Ucrainene, oficialii Pentagonului ar dori ca Ucraina să se îndrepte spre Melitopol, în sudul țării. Oficialii americani consideră că recucerirea Melitopolului ar permite Ucrainei să folosească artileria cu rază scurtă de acțiune pentru a distruge liniile de aprovizionare rusești în Crimeea. Cu toate acestea, Kievul nu mai are timp pentru a străpunge apărarea rusă în acea direcție.

Potrivit mai multor oficiali ai administrației americane, o contraofensivă ucraineană ar eșua probabil să își atingă obiectivele strategice de a tăia sau de a îngusta puntea terestră dintre Crimeea și teritoriul rusesc. Câmpurile minate s-au dovedit a fi o apărare puternică, iar Ucraina ar putea suferi pierderi grele dacă ar încerca să spargă aceste fortificații.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
12
Thu
8
Fri
10
Arhivă Radio Chișinău