Gruparea de hackeri chinezi APT 27 vizează companii farmaceutice și tehnologice germane, avertizează BfV

  • 26 Ianuarie 2022 16:21
Gruparea de hackeri chinezi APT 27 vizează companii farmaceutice și tehnologice germane, avertizează BfV

Grupul chinez de hackeri APT 27, suspectat de multă vreme că a lansat atacuri împotriva agențiilor guvernamentale occidentale, a început să vizeze companiile germane din sectoare precum cea farmaceutică și tehnologică, a transmis miercuri Oficiului federal pentru protecția Constituției (BfV) din Germania.

Pe lângă furtul secretelor comerciale și al proprietății intelectuale, hackerii ar putea încerca să pătrundă ilegal în rețelele clienților și furnizorilor de servicii pentru a se infiltra simultan în mai multe companii, a transmis BfV într-o circulară adresată companiilor.

În raportul său anual din 2019 privind protecția Constituției, BfV a subliniat că acronimul grupului APT 27 este un alias pentru un grup de hackeri chinez, cunoscut și sub numele de „Emissarul Panda”, grup despre care se crede că vizează ambasadele străine și sectoare critice. Anul trecut, Statele Unite și aliații lor au acuzat China că derulează o campanie globală de spionaj informatic, acuzații pe care China le-a negat. 

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău