Gripa porcină a făcut o nouă VICTIMĂ

  • 04 Martie 2015 18:35
Gripa porcină a făcut o nouă VICTIMĂ

Este vorba despre un bărbat de aproape 70 de ani din Chișinău. Pacientul, care s-a adresat la medic după mai multe zile de la debutul maladiei, a murit din cauza complicațiilor provocate de virusul gripal.

Potrivit reprezentanților Centrului Național de Sănătate Publică, bărbatul suferea de insuficiență cardiacă și tensiune arterială mărită.

La nivel național mai multe instituții de învățământ au fost închise din cauza numărului mare de cazuri de viroză și gripă. Potrivit autorităților din domeniul sănătății numărul de cazuri înregistrate în Republica Moldova a depășit pragul epidemic.

Situația este în limite obișnuite în comparație cu anii precedenți, a declarat în cadrul ședinței de astăzi a guvernului, ministrul Sănătății Mircea Buga.

„A fost sistată activitatea în 18 instituții, 10 dintre ele au fost redeschise pe parcursul acestei săptămâni. Avem focare în mai multe raionane ale țării dar situația, comparativ cu anii precedenți este în limitele epidemiologice stabilite pentru un an obișnuit”, a mărturisit Mircea Buga.

Amintim că de la începutul sezonului rece aproape o mie de persoane s-au îmbolnăvit de gripă. Șapte dintre ele au decedat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:6,17 m/s
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău